Q & A

Veelgestelde vragen

Q: Kan iedereen zich inschrijven?

A: Jazeker! Modellen, acteurs, mensen met horeca-ervaring, fashion modellen of gridgirls, fotograven, cameramannen, stylistes, make-up artiestes, iedereen kan zich inschrijven.

Q: Hoe kan ik mij inschrijven?

A: Heel gemakkelijk via het formulier op de CONTACT pagina. Foto’s en CV mailen naar moniquemodels(at)gmail.com kan ook. Langskomen heeft geen zin. Op ons inschrijfformulier kun je al je gegevens invullen.

Q: Wat voor foto’s moet ik meesturen?

A: Mail duidelijke recente foto’s mee. (close-up’s en totaalfoto’s waar we je figuur goed kunnen zien, en niet bewerkte foto’s!). Extra of nieuwe foto’s kan je mailen naar moniquemodels@gmail.com. Graag foto’s in .jpeg.

Q: Is MSM alleen een glamour agency?

A: Nee, wij hebben naast de babe-categorie met Playmates en erotische modellen, ook een categorie Fashion, acteurs/hostessen etc. Je hoeft dus niets met erotiek te maken te hebben als jij dit niet op jou inschrijving invult.

Q: Moet ik die hele lijst invullen?

A: Ja, anders kunnen we niet bepalen voor welke opdrachten of tvprogramma’s je geschikt bent. Vul altijd je naam, leeftijd, telefoonnummer en e-mail adres in, en stuur een foto mee. Maar ook de VAR. Anders wordt het inschrijfformulier niet verzonden.

Q: Wat kost het om me in te schrijven?

A: Helemaal niets.

Q: Krijg ik nog officieel bericht dat ik ingeschreven sta als ik het formulier heb ingevuld?

A: Ja, als alles in goede orde ontvangen is, sta je automatisch ingeschreven en krijg je een mail van ons.

Q: Hoe lang duurt het voordat ik betaald krijg van MSM.

A: Nadat wij de factuur betaald hebben gekregen van de klant kan het ongeveer 30 dagen duren voordat het model het geld overgemaakt krijgt.

Q: Wat is een showreel?

A: Een showreel is een compilatievideo met korte stukjes van wat je allemaal gedaan hebt voor de schermen. Het is makkelijk voor ons om een showreel te hebben, dan kunnen we beter bepalen voor welke klus je geschikt bent. De duur van een showreel is maximaal 4 minuten.

Q: Waar zijn de castings?

A: Meestal bij de klant.

Q: Als ik me inschrijf is het dan zeker dat ik werk krijg?

A: Wij kunnen helaas geen werk garanderen. Zodra we iets voor je hebben nemen we direct contact met je op.

Q: Wat betaalt het ?

A: De vergoeding hangt af van de opdracht. Vaak krijg je een dagvergoeding.

Q: Wat is een Buy-out?

A: Buy-out is een vergoeding voor publicatie van het gezicht van het talent. Deze Buy-out wordt alleen uitgekeerd als het gedraaide item daadwerkelijk wordt uitgezonden, de buy-out vervalt ook als je eruit geknipt wordt in het uiteindelijke product.

Q: Hoe gaat het met betalen?

A: De betaling geschiedt via een gageformulier of via je factuur met geldige VAR verklaring en kopie paspoort. Zonder identiteitsbewijs kunnen wij je helaas niet betalen. We keren de vergoeding pas uit wanneer we de betaling binnen hebben van de opdrachtgever. Zij houden vaak een een betalingstermijn van 45 dagen aan.

Q: Wat is een VAR?

A: Een VAR is een Verklaring Arbeidsrelatie die een zelfstandige of freelancer aanvraagt bij de Belastingdienst. De VAR is bedoeld om onduidelijkheden te voorkomen over de vraag of je opdrachtgever loonheffingen moet inhouden en afdragen over je inkomsten. Voor meer informatie over de VAR verklaring en voor het aanvragen van een VAR verklaring, kun je de belastingdienst bellen.

Q: Worden de reiskosten ook vergoed?

A: De vergoeding is inclusief de reiskosten tenzij dit anders is afgesproken.

Q: Wat is agency fee

A: Dat is het percentage dat gereserveerd is voor de agent. Mocht je geen agent hebben dan is Monique Sluyter Models voor de opdracht die we aan jou geven automatisch jouw agent en dragen wij zorg voor de contracten en de betalingen.

Q: Is het een probleem als ik een agent heb?

A: Absoluut geen probleem. Zorg wel dat je agent goed op de hoogte is als je bij ons gaat casten en dat je de principeverklaring kan ondertekenen.

Q: Wat is een principeverklaring?

A: In de principeverklaring staan verdiensten, voorwaarden en draaidagen vermeld. Door ondertekening van de verklaring ga je daarmee akkoord. Mocht je worden uitgekozen worden de details verder uitgewerkt in een contract.