Meer over Monique Sluyter


Toen Monique 18 jaar was werd ze ontdekt in Heerenveen door een scout van Mediaset, terwijl ze naar een missverkiezing stond te kijken. Kort daarna behaalde ze haar HAVO diploma en verhuisde ze naar Milaan, waar ze tot haar 24 e woonde. Daarna reisde ze op en neer van Amsterdam naar Milaan. In het Italiaanse programma was ze in het eerste jaar showgirl en daarna werd ze assistente van de presentator Umberto Smaila in het programma De Grote Slag: “COLPO GROSSO”, deze show is tot nu toe iedere dag op tv. (en is nog steeds 35 landen oa Japan te zien.) Drie jaar geleden kreeg ze haar eigen show in Italië “Showgirl” en is ze regelmatig te zien bij RAI in Rome.

DUITSLAND:
In CANNES werd dit Italiaanse programma verkocht aan vele landen, zoals DUITSLAND’S RTL, “TUTTI FRUTTI”; dit was de Duitse versie van de Italiaanse show, die wereldwijd via de satelliet te zien was.

VERONICA Nederland

Monique vanuit Italië naar Nederland:
Veronica (Nederland) plukte Monique weg bij TUTTI FRUTTI en bood haar haar eigen show aan: “EROTICA”. Dit was een erotisch getint programma met korte filmpjes, vraagrubrieken en interviews.

Amerika ontdekt Monique.
Het Amerikaanse nieuwsprogramma “ENTERTAINMENT TONIGHT” en “VERONICA go’s America” maken een special van haar bij de Amerikaanse PLAYBOY.
Arny Freytag is de (huis)-fotograaf. In 2004 doet Monique haar eerste shoot tezamen met de Playmate of the Year.
Deze special was te zien in 8 landen waarin mijn CD “I WANT YOUR BODY” te horen was, via platenmaatschappij EMI.
Kort hierna verscheen deze CD op BILLBOARD in Japan, 5 plaatsen boven MADONNA’s Erotica, en kwam haar CD “NYMPHOMANIA” op nummer 31 binnen.
Ze wordt het jarenlange gezicht van Playboy channel (Israël etc) en de muziek stijgt tot alle hoogtes: in Israel krijgt ze zelfs GOUD en treed op voor een groot publiek. Ze poseert 4x voor Playboy NL: ze maakt diverse fotoshoots met Herman Brood en een serie met haar 2 zusjes, Yvonne en Simone. Ook maakt ze een serie op de wolkenkrabbers in L.A. die nogal wat stof deed opwaaien in Amerika.
MTV-Tour, ze doet verschillende optredens wereldwijd zoals Israël, Europa.

Duitsland
Optredens ook voor Modellenbureau Metropolitan Duitsland.
Onder andere wordt ze in Duitsland tezamen met JR-Ewing (van Dallas) het gezicht van Burger King.
Diverse tv shows PEEP!, Wa(h)re Liebe, ARABELLA en RTL 25 jaar (2010) en onlangs (2011) voor AD Duitsland een docu over Rudi Carrell en Hugo Egon Balder voor: http://programm.ard.de/TV/daserste/die-beliebtesten-showmaster-der-deutschen/eid_281067041913387#top.

België:
De Belgische fotograaf Kris Dewitte maakt een mooie shoot tezamen met een groot interview van Monique voor het Belgische blad Mendo: 10 pagina’s in 2005.( Kris schoot o.a. ook Leonardo di Caprio, Al Pacino, Anna Kournicova, Dennis Hopper en Robert de Niro). In 2011 maakt hij foto’s van haar voor zijn nieuwe boek “Kiss”. Hierin zullen ook o.a. Patricia Arquette, Lisa Marie Presley en Morgan Freeman in te zien zijn.

Muziek:
De CD komt in de film “TRUE ROMANCE” gemaakt door TONY SCOTT en
QUINTIN TARENTINO. (dit jaar 2005 komt Quintin met KILL BILL uit, en de nieuwe release van de film True Romance op dubbel DVD. De uitgever van deze DVD Dutch Filmworks doet tezamen met Monique een sms en win actie) . In de film speelden o.a. mee:
Christian Slater, Patricia Arquette, Dennis Hopper, Gary Oldman, Brad Pitt, Val Kilmner, Christopher Walken en Patricia Arquette.
Muziek in de film:“NYMPHOMANIA ( Monique Sluyter) ”,Robert Palmer, Aerosmith, Chris Isaak.
SOAP:
De SOAP “GOUDKUST” (Harry Klooster) ontdekt Monique en gaf haar de kans zichzelf te ontplooien als actrice. Monique speelde de rol van Maria, de eigenaresse van de bar de Hotspot. Helaas stopte de serie na een jaar.

FILM:
Monique was te zien in de film “Deuce Bigalow 2” met Rob Schneider. (gastrol).
Daarna kreeg ze een rol in bioscoopfilm “Daisy”, een Koreaanse gangsterfilm van de bekende Aziatische regisseur Andrew Law, (die oa de vechtscènes en special effects deed van Spiderman 2 en The Matrix), en een rol als Tonnie in de Nederlandse Speelfilm “Langer Licht” van David Lammers en Motelfilms. (oa Philene zegt Sorry)

Big Brother:
Monique was 2 maal in “BIG BROTHER VIP’s” te zien, samen met andere bekende gezichten zoals Theo van Gogh. In 2006 verbleef ze 2 maanden in HOTEL BIG BROTHER om geld in te zamelen voor het Rode Kruis.

Zagreb:
Monique vertrekt naar Zagrab om de VN-ers een hart onder de riem te steken, en zoekt de Landmacht in Oirschot op. Voor 1.000 militairen organiseert ze een kookevent. De rubriek “Koken met Monique” is zelfs verschenen in de Volkskrant, (Seksbom blijkt ook te kunnen koken), live in “Lunch TV”.

THEATER:
Op de PARADE, een theatershow in 2003 die in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam te zien is, kreeg Monique een hoofdrol in het stuk “Denk aan het Kind”, een Joods reumatisch volksdrama. Het stuk heeft een prijs gekregen na de Parade. (Het was de prijs voor de best lopende act.)

KUNST:
Pepsi Cola, Perrier en Xi (Vrumona) geeft Monique de opdracht voor drie muurschilderingen in het hoofdkantoor en een 4e opdracht volgt al snel voor een olieverf schilderij type “Patchwork”.
Schilderij exposities : bij de Brood galerie van Herman Brood, bij MENDO te A’dam en bij Henk Schiffmacher galerie STIP, ORANGE BABIES, de Bijenkorf, Het Appeltjes nummer (speciale editie van de Bijenkorf), en de Amsterdamse Paaltjes expo ook voor de Bijenkorf. Deze zijn door het veilinghuis Sortheby’s in de Amsterdamse Bijenkorf geveild. De opbrengst daarvan (Euro 25.000,–) ging naar Orange Babies. Voor een printerbedrijf beschilderde ik een printer (pin-up printer), ook Ellemieke Vermolen en Rebecca Loos beschilderden zo’n printer. Deze werden tezamen geveild voor Euro 15.000,– voor de stichting “Doe een wens”. Ook voor een bekend Kappersmerk CHI beschilderde Monique de haartangen met Pin Ups. Deze werden geveild voor het goede doel.

Foto exposities: Sony Hoofdkantoor, STIP, en expo “Fake Fantasy” met 2 foto’s tezamen met Frits Kok, Erwin Olaf, Frans Jansen, Andy Tan, Rob Scholte e.v.a. in de vroegere expositieruimte De Aemstelle te Amstelveen van Karel Appel. (Nu Cobramuseum) en expo “Playboy foto’s” in de KunsthAl te Rotterdam.
Expositie “Dreamworld”: kristallen schalen. De schalen met haar kunst erop zijn handgeblazen en zijn verkocht en gemaakt door de fabriek in Leerdam.
Diverse schilderijen in opdracht gemaakt. (Abstract en impressionistische stijl)

BOEKEN:
“Brieven aan een Afghaanse vrouw” (Bruna) met o.a. Annamarie Jorritsma en Mies Bouwman, “Hilarisch lachen” voor Kika.

KALENDER:
“Monique’s Kalender”. De locatie is in Florence in het huis “Palazzo Bourgese”, en was het huis van Napoleon. Nu is het een museum. Het is de eerste glamourshoot die daar geschoten is. De gehele Playboystyle fotoshoot is backstage gefilmd en deels gefotografeerd door Humphrey Proeve. (Prooveproductions).

ANSICHTKAARTEN:
De ansichtkaarten (8 stuks) Monique en Brood (Herman Brood beschildert mijn lichaam voor de Playboy) komen via Art Unlimited uit, ook zijn er een andere series ansichtkaarten op de markt: “Tulpen”, en fotoshoots van haar met de fotograaf Erwin Olaf.

TITELS:
RTL-Boulevard zend korte docu uit met Monique in een special over Marilyn Monroe, en noemt haar de “Nederlandse Marilyn”, Hart van Nederland met Maurice de Hond geeft haar een 5e plaats als Femme Fatale (nr. 1 is Joan Collins), ze speelt voor BNN in het programma 2002 de rol van de andere Femme Fatale de spionne MATHA HARI.

RECLAMESPOTS/ TV Programma’s
2006/2008 Programma bij de Italiaanse TV “SHOWGIRL”, een modellenshow gesponsord door GUESS waarin modellen tegen elkaar strijden om de titel van de dag.
2008 Voor Audax (Primo en Aktueel man) diverse rubrieken, zoals “How to dress for less”, sportvrouw tot glamourvrouw en diepte interviews, aanloop naar haar eigen modellenbestand.

Monique Sluyter Models Modellenbureau
2009 t/m heden. Haar eigen casting/modellenbureau Monique Sluyter Models krijgt grote opdrachten en via mond op mond reclame groeit haar bureau razendsnel

AMSTERDAM - In de Modefabriek Rai Amsterdam presenteerde Jamie Faber haar nieuwe schoenenmerk. Met hier op de foto  Monique Sluyter. FOTO LEVIN DEN BOER - PERSFOTO.NU
AMSTERDAM – In de Modefabriek Rai Amsterdam presenteerde Jamie Faber haar nieuwe schoenenmerk. Met hier op de foto Monique Sluyter. FOTO LEVIN DEN BOER – PERSFOTO.NU

. Monique wordt gesponserd door Enzoani fashion (bruids-en cocktailkleding oa dé Amerikaanse Sterrenmerk) , Farouk/CHI, Universal Nails, Hannah, Starbalm.